Badkamerinspiratie

Badkamer inspiratie of badkamer ideeën: één passend bij jouw woonstijl

Je bent net uit bed gestapt en al gapend open je de deur van de badkamer. Elke ochtend irriteer je je aan die sterk verouderde ruimte. Is die nou niet eens aan vervanging toe? Want zeg nou zelf, die tegels zouden echt niet misstaan in de antiekzaak om de hoek. Eenmaal beneden open je bij toeval een badkamerinspiratie magazine. Ja, je badkamer is aan vernieuwing toe.

Op zoek naar badkamerinspiratie of badkamer ideeën?

Om er achter te komen wat nou precies jouw droom badkamer is, zul je allereerst moeten starten met een inspiratie onderzoek op InstaMood. Dit kunstje is eigenlijk niets anders dan je oog laten vallen op badkamers die je aanspreken en gelukkig kan dit gewoon online.

Badkamerinspiratie 2017
Badkamerinspiratie 2017

Je weet precies wat je wilt

Ja, ik weet precies wat ik wil! Die ene betonlook badkamer met dat witte ovalen designbad en regendouche met zwarte inbouwkranen, hoor ik je denken. Nu is het zaak om hèt bedrijf te benaderen die precies jouw gekozen droombadkamer kan “na-maken”. Wat overigens een koud kunstje is, want hij heeft eerder met precies hetzelfde bijltje gehakt. Dit bedrijf heeft namelijk jouw droombadkamer al eens vaker gebouwd en nu ben jij aan de beurt!

Laat je inspireren…


Badkamerinspiratie 2017, de laatste trends

Als je kijkt naar badkamer inspiratie in 2017, dan zal je opvallen dat er met zoveel mogelijk licht wordt gewerkt. Inkijk van buiten is niet gewenst en staat eigenlijk haaks op de trend: ‘zoveel mogelijk licht’. Met de juiste raambekleding mag je al direct drie onderdelen afvinken van je “badkamer inspiratie 2017 trend checklist”: één, je filtert het ‘harde’ daglicht, twee je geeft pottenkijkers geen kans, en drie, met de juiste kleuren en door gebruik te maken van de juiste materialen zorg je voor een fantastische sfeer in je badkamer. Of het een rolgordijn, jaloezie of plisségordijn wordt, maakt overigens niets uit, mag allemaal! In de ‘bece’ collectie zijn trouwens alle raamdocoratie trends van 2017 breed vertegenwoordigd.

Badkamer trends, vroeger en nu

Als we even tien jaar terug gaan in de tijd, dan speelde bij badkamers van toen ‘functionaliteit’ een belangrijke rol. Vandaag de dag moet een badkamer vooral luxe en comfort bieden. Je staat toch gemiddeld een half uur per dag in je badkamer en dit mag dus best een geavanceerde spa zijn! Een douche-wc met geïntegreerde sproeikop is zo’n luxe voorbeeld, waarvan je verwachtte deze enkel in Japanse wc’s tegen te komen. Niets is minder waar…

Als we nog even verder ingaan op dit onderwerp, zien we dat vooral het merk Geberit vooruitstrevend is. Een echte trendsetter op dit gebied. En alsof een ‘normale’ douche-wc nog niet luxe genoeg is… Er zit iets nieuws aan te komen. Wat klinkt als een mislukt telsell product is hetgeen wat je over vijf jaar zult aantreffen in wellicht elke badkamer: de AquaClean Tuma douche-wc uitgerust met de meest elitaire functies die je je maar kunt voorstellen. Denk aan een ergonomische verwarmde wc-bril met luchtzuivering en soft-close functie, waardoor zelfs je buren niet eens zullen merken dat je stiekem je grote boodschap aan het creëren bent. En natuurlijk, niet te vergeten, de pulserende waterstraal met als toppunt van luxe, een föhn die het onderlijf met warme lucht droogt na gebruik van het douchetoilet.

Op zoek naar andere soorten wooninspiratie of tuininspiratie?

Badkamerinspiratie nodig? Laat je inspireren…